Soome valitsuse otsus: söögikohtade piirangud jätkuvad kuni aasta lõpuni

Soome valitsus otsustas pikendada toitlustusasutuste tegevust piiravat määrust 2021. aasta 31. detsembrini. Lisaks kehtestatakse piirangud toitlustusasutustele Põhja-Pohjanmaa, Pirkanmaa ja Kanta-Häme maakondades ning Länsi-Pohja (Rootsi piiri ääres) ravipiirkonnas.

Määruse muudatus jõustub esmaspäeval, 15. novembril 2021. Kolmapäeval, 17. novembril 2021 hakkavad uutes piirkondades kehtima piirangud toitlustusettevõtetele.

Valitsus teatas eelmisel nädalal, et epideemia piirkondlike faaside kirjeldustest loobutakse. Epideemia piirkondade epidemioloogilised tunnused, mis sobivad paremini praeguse haiguse olukorraga, on koostatud selleks, et asendada varasemaid faaside kriteeriume. Terviseamet avaldab alates 15. novembrist oma kodulehel teavet epideemia ulatusliku leviku tunnustele vastavate piirkondade kohta.

Koroona ulatusliku leviku piirkondade piirangud toitlustusasutustele Edela-Soome, Satakunta, Päijät-Häme, Pohjanmaa, Lõuna-Pohjanmaa, Kesk-Pohjanmaa, Põhja-Pohjanmaa, Pirkanmaa, Uusimaa, Kymenlaakso ja Kanta-Häme maakondades ja Länsi-Pohja ravipiirkonnas alates 17. novembrist:

Toitlustusasutustes on lubatud alkoholi müüa kella 07-24 ja toitlustusasutused võivad olla avatud kella 05-01.

Söögikohtades, kus alkoholi müük on põhitegevus, on lubatud kasutada vaid poolt kliendikohtadest nii siseruumides kui väljas. Teistes söögikohtades on lubatud kasutada 75 protsenti kliendikohtadest siseruumides.

Kõigil toitlustusasutuse klientidel peab olema oma istekoht siseruumides laua või samaväärse tasapinna ääres.

Alternatiivina toitlustuse piirangutele võib küsida klientidelt koroonapassi kasutamist.

Piirangud ülejäänud Soomes alates 17. novembrist:

Klientide arvule ega alkoholi müügi ja lahtioleku ajale ei ole eraldi piiranguid.

Üldised hügieeni- ja distantsi hoidmise kohustused kehtivad kõikides piirkondades.

Piirangute erandid jäävad samaks

Määruses sätestatud piirangud ei kehti asutuste sööklate ega klientide poolt kaasa ostetava toidu müügi kohta. Lahtiolekuaja piirangud ei kehti toitlustusasutustele, mis tegutsevad Soome ja välismaa vahel või välisriigis sõitvate veesõidukite või õhusõidukite pardal või tanklate juures.

Kommentaarid
(Külastatud 168 korda, 1 külastust täna)