Soome valitsus pikendas piiriületuse piiranguid 19. detsembrini

Soomes jätkuvad piiriületuse piirangud välispiiril. Koroona pandeemia kestab edasi. Vaatamata vaktsineerimisega hõlmatuse kasvule püsib endiselt oht, et tervishoiu võimekus ületatakse. Seetõttu pikendatakse 4. novembri otsust kuni 19. detsembrini. Soome saab vabalt tulla igast riigist, esitades pädeva tõendi vaktsiinikuuri kohta.

Välispiiriliiklus tähendab liiklust Soome ja kolmandate riikide vahel väljaspool Schengeni ala.

Valitsus 4. novembri otsuse kohaselt lubatakse Soome siseneda EL-i rohelisse nimekirja kuuluvate riikide ja piirkondade elanikel. Rohelise nimekirja riigid on piisavalt hea haigusseisundiga riigid, mille jaoks Euroopa Liidu Nõukogu on otsustanud lubada EL-i piires vaba reisimist. Singapur ja Ukraina on nõukogu soovituse lisast välja jäetud ning Indoneesia on sinna lisatud. Samad muudatused tehakse ka valitsuse 29. novembri otsusele lisatud riikide nimekirjas.

Teiste kolmandate riikide puhul säilitatakse piiriületuse piirangud. Kui piiranguga riigist saabuja ei ole saanud täit vaktsiinikuuri, on lubatud piiriületuse kriteeriumideks tagasipöördumine Soome, tagasipöördumine teistesse EL-i või Schengeni riikidesse, transiit lennujaamas või muu vajalik põhjus.

Kohaldatavate piiriületuse piirangute ja terviseohutuse nõuete kohta saab lisainfot piirivalve veebist.

Kommentaarid
(Külastatud 1,379 korda, 1 külastust täna)