Soome välisministeerium soovitab kõigil Etioopiast lahkuda

Soome välisministeerium soovitab kõigil Etioopiast lahkuda sealse ebastabiilse olukorra tõttu. Etioopias elab ligi 200 soomlast, enamus neist pealinnas Addis Abebas ja selle ümbruses.

Paljud lennud Etioopiast on juba täis broneeritud. Etioopiast suur osa on läinud mässuliste kätte ja nad on 300 kilomeetri kaugusel pealinnast, vahendab MTV.

Konflikt võimude ja mässuliste vahel on kestnud aasta aega. Kuigi praegu on pealinnas veel rahulik, soovitab välisministeerium kõigil Etioopiast koheselt lahkuda. Paljud riigid on andnud soovituse riigist lahkuda.

Olukord võib muutuda väga kiiresti ja Afganistani näite varal ei soovi keegi jääda nö hammasrataste vahele. Addis Abeba on Aafrika liidu pealinn, seetõttu asub seal palju rahvusvahelisi asutusi ja organisatsioone. Suure lahkumistelaine tõttu võib olla lennuki peale saada raske.

Kommentaarid
(Külastatud 4,129 korda, 1 külastust täna)