Soome terviseamet kritiseerib söögikohtade „nipitamist” koroonapassiga

Soome terviseameti terviseohustuse osakonna juhataja Mika Salminen kritiseerib söögikohtade „nipitamist” seoses koroonapassiga.

Nimelt küsitakse söögikohtades passi alles siis, kui kukub vastav tähtaeg. See tähendab, et vaktsineerimata inimesed saavad istuda söögikohas tunde, enne kui kukub kell ja neilt passi küsitakse, vahendab Uusi Suomi.

Salminen ütles, et kui terviseamet oleks vastavat ettepanekut parlamendis tehes teadnud, et koroonapassi hakatakse niimoodi kasutama, siis oleks tõdetud, et sellest pole midagi kasu.

Salmineni väitel toimub passiga seoses „nipitamine”.

Koroonapassi mõte on eelkõige selles, et söögikohas istuvad ainult vaktsineeritud, haiguse läbi põdenud või testitud inimesed. Nüüd aga tuleb välja, et oht on väga suur, kui söögikohad soovivad, et kõik kohad oleks võimalikult hõivatud, seda vaktsineerimata isikute abil, ja siis jätkatakse veel tegevust.

Salminen peab vaktsineerimata isikuteks neid, kes keelduvad vaktsiinist, mitte neid, kes ei saa seda võtta tervislikel põhjustel. Salmineni väitel ei soovi ta toitlustusettevõtteid kiusata. Passi kasutamise eesmärk on eelkõige ohtusid vähendada.

THL:n Mika Salminen arvostelee ravintoloita “venkoilusta” koronapassin käytössä – “Nyt riskit kasvavat”

“Jos THL olisi ymmärtänyt lausuntoa eduskunnassa antaessaan, että koronapassia on tarkoitus käyttää näin, olisimme todenneet, ettei siitä ole hyötyä”, THL:n johtaja Mika Salminen sanoo Uudelle Suomelle.

Kommentaarid
(Külastatud 447 korda, 1 külastust täna)