Soome politsei tabas teolt välismaalastest poevargad – kraam oli juba kottidesse pakitud

Ida-Uusimaa politsei sai Porvoo Gigantti poe katuselt kätte mehed, kes olid seina sisse augu teinud ja tassisid kraami välja.

Politsei andmetel oli vargus toime pandud professionaalselt. Kahtlusalused vargad olid roninud hoone madalama osa katusele, kus nad olid lõiganud augu seina sisse. Selleks kasutati tavalisi tööriistu.

Varaste tabamisel osales ööl vastu pühapäeva, 28. novembrit ka politseikoer Osku. Koer käis kodumasinate ja elektroonika müügiga tegelevas poes vaatamas, et seal peale kolme varga kedagi muud pole. Lisaks peatas koer varaste põgenemiskatse katuse kaudu.

Operatsioonis osales ka päästekeskus. Politsei tuli kohale kesköö paiku.

Kahtlusalused olid jõudnud enne politsei saabumist koguda kokku ja pakkida kottidesse pea kõik poes olnud sülearvutid ja mängukonsoolid. Osa kraami oli tõstetud juba katusele ja osa oli poes ootel, et need välja tõsta, vahendab Helsingin Sanomat.

Kinni võetud kahtlusalused on välismaalased ja neilt konfiskeeriti raadiotelefonid, mille abil nad omavahel sidet pidasid. Pole välistatud, et mõni varguses osalenud isik on veel tabamata. Ida-Uusimaa politsei uurib asja kui vargust.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Itä-Uudenmaan poliisi (@iupoliisi)

Kommentaarid
(Külastatud 755 korda, 1 külastust täna)