Soome peaminister teenis erakordse tulu – millest see tuli?

Soome peaminister Sanna Marin teenis eelmisel, 2020. aastal rohkem tulu kui eelmised peaministrid. Tulu kokku oli 205 689. See on palgatulu, dividenditulu Marinil polnud.

Näiteks peaminister Juha Sipilä palgatulu oli 2018. aastal 160 000 eurot. Marin teenis 28 protsenti enam kui Sipilä, vahendab Iltalehti.

Ministrite palk on paika pandud seadusega. Ministri palk vastab parlamendi aseesimehe sissetulekule, mis on 10 441 eurot kuus. Peaministri palk vastab parlamendi esimehe sissetulekule, mis on 13 390 eurot kuus.

Rahvasaadiku ametis olevale ministrile makstakse lisaks pool rahvasaadiku palgast ja pool maksuvabast kuluhüvitisest. Peaminister Marini palk on seega 16 862,50 eurot kuus.

Marin on teeninud enam kui eelnevad peaministrid, sest sissetulekud on suurenenud. Parlament tõstis palkasid 2019. aastal. Peaministri palk tõusis koos peaminister Antti Rinne valitsuse ametisseasumisega.

Peaministri ametisse asumine tõstis oluliselt Marini sissetulekut. Enne seda oli tema sissetulek 120 923 eurot. Marin alustas peaministri ametis 2019. aasta detsembris. Enne seda oli ta Rinne valitsuses transpordi- ja kommunikatsiooniminister.

Kommentaarid
(Külastatud 794 korda, 1 külastust täna)