Soome peaminister: Koroonapassi laiem kasutamine on võimalik tuleval aastal

Soome peaminister Sanna Marin ütles MTV saates Kümnesed uudised, et koroonapassi laiem kasutamine on plaanis, aga selle rakendamine on võimalik tuleval, 2022. aastal.

Marin ütles, et passi laiema kasutamise eelnõu tahetakse parlamendile saata veel praeguse aastanumbri sees.

Marin ütles, et valmistatakse ette eelnõud, milega oleks võimalik passi kasutada iseseisva piirava abinõuna ning seda saaks eri asutused kasutada vabamalt. Praegu saab passi kasutada vaid siis, kui mingis teatud piirkonnas on kasutusel piirangud ja neist saab passi abil loobuda.

Valitsus uurib Marini sõnul ka võimalust kasutada passi töökohtadel. Näiteks võib tööandja nõuda töötajatelt passi teiste töötajate kaitsmiseks. Marini sõnul on aga vaja lahendada mõned juriidilised küsimused.

Marin ütles, et inimestel on õigus tööle ja teenistusele.

Sotsiaal- ja terviseministeeriumis valmistatakse praegu ette tervishoiu valdkonna töötajate sundvaktsineerimist. Marin ütles, et nakkushaiguste seadust muudetakse nii, et sotsiaal- ja tervishoiu valdkonna töötajad peaks end laskma ära vaktsineerida. Nemad peavad võtma teisigi vaktsiine, mis on kohustuslikud.

 

Kommentaarid
(Külastatud 462 korda, 1 külastust täna)