Soome minister koroona uue Lõuna-Aafrika tüve kohta: piiriületus peab olema ohutu

Soome pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru suhtub koroona uude Lõuna-Aafrika mutatsiooni täie tõsidusega. Ta ei soovinud aga kommenteerida spekulatsioone, et vaktsiinid uue tüve vastu ei kaitse.

Kiuru ütles MTV uudistele, et vaktsiinidega saab end kaitsta parimal võimalikul viisil. Kiuru lisas, et uuest tüvest on veel vähe teada, aga piiriületus peab olema ohutu.

Piiriületajad peavad olema ohutud ja kahte testi peab nõudma, märkis Kiuru. Tema sõnul on nii võimalik olla kindel, et piiriületajad ei too sisse selliseid külalisi, mille eest ei suudeta end kaitsta.

Kiuru väitel on praegune piiriületuse korraldus hea ja ta loodab, et kõik peavad reeglitest kinni. Tema sõnul käib aeg-ajalt läbi ettepanekuid piirikorraldust leevendada ja loobuda kahe testi nõudest.

Soome valitsus on esitanud eelnõu, et praegune korraldus kehtiks kuni märtsi lõpuni. Parlament arutab seda teemat veel enne jõule.

Algse eelnõu kohaselt oleks praegune korraldus kehtinud kuni juuni lõpuni. Parlament aga tahab asja üle vaadata kevadel. Seetõttu on leitud, et praegune korraldus võiks kehtida märtsi lõpuni.

Soome terviseamet kutsub üles vältima reisimist Lõuna-Aafrika riikidesse nagu Lõuna-Aafrika, Namiibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho ja Eswatini (Svaasimaa).

Lisaks soovitab terviseamet, et kõik neis riikides viimase kahe nädala jooksul viibinud ja Soome naasnud isikud väldiksid kontakte ja läheksid testi tegema niipea, kui pärast Soome naasmist ilmnevad vähimadki haigusnähud.

Kommentaarid
(Külastatud 695 korda, 1 külastust täna)