Soome koroona ülevaade: juhtumite arv kasvab, teste tehakse rohkem ja haiglaravi vajadus püsib suur

Uute koroonaviiruse juhtumite arv Soomes kasvab jätkuvalt. Eelmisel, 46. ​​nädalal tuvastati ligikaudu 7200 uut koroonajuhtumit. Oktoobri lõpus diagnoositi nädalas üle 4000 ja eelneval 46. nädalal üle 7000 nakatumise. See on üle 3000 nakatumise nädalas rohkem. Iganädalane intensiivravile sattunud koroonaviiruse patsientide arv on viimase kolme nädalaga peaaegu kolmekordistunud.

Viimase kahe nädala jooksul (8.-21. november) esines Soomes uusi haigestumisi 237 saja tuhande elaniku kohta. Oktoobri keskel esines uusi nakatumisi 14 päeval 133 saja tuhande elaniku kohta, misjärel on haigestumus pidevalt kasvanud, edastavad nädala ülevaates terviseamet ning sotsiaal- ja terviseministeerium.

Alla 12-aastaste laste haigestumus on viimastel nädalatel tõusnud. Siiski on alla 12-aastaste laste haiglaravi vajadus väga vähene ja selle esinemissageduse muutust ei ole täheldatud, kuigi nakatumiste arv on suurenenud.

Viimase kuu jooksul on haiglaravi koormus olnud tõusuteel. Kokku lisandus nädala jooksul haiglaravile 147 uut koroonaviiruse patsienti. Viimase viie nädala jooksul (nädalad 42–46) on haiglaravile lisandunud patsientide arv nädalas kõikunud 110 ja 166 patsiendi vahel. 46. ​​nädalal lisandus intensiivravile 35 uut koroonaviiruse patsienti. 45. nädalal oli uusi intensiivravi patsiente 31 ja eelnevatel nädalatel 42–44, vahemikus 14 kuni 22 uut patsienti.

Haigusega seotud surmade arv oli 24. novembril nakkushaiguste registri andmetel kokku 1302.

Haiglaravile sattumise oht on vaktsineerimata patsientidel oluliselt suurem kui vaktsineerimata patsientidel. Vaktsineerimata jäänutel oli augustis-oktoobris 19 korda suurem tõenäosus sattuda haiglasse ja 33 korda suurem tõenäosus sattuda intensiivravile.

Vaktsineerimise sihtgrupist ehk 12-aastastest ja vanematest oli saanud 24. novembri seisuga vähemalt ühe vaktsiinidoosi 86,4 protsenti ja kaks vaktsiinidoosi 81,1 protsenti. kõrval. Kolmanda vaktsiinidoosi oli 24. novembri seisuga saanud 203 023 inimest.

Eelmisel, 46. ​​nädalal tehti üle 113 200 koroonaviiruse testi. Testimisaktiivsus on viimastel nädalatel pidevalt kasvanud. Oktoobri lõpus tehti nädalas vaid umbes 80 700 analüüsi. Eelmisel nädalal uuritud proovidest olid positiivsed 6,3 protsenti. Kahel eelneval nädalal oli osakaal 5,9 protsenti ja oktoobri lõpus 5,2 protsenti.

Epidemioloogiliste olukorra kohta esitatakse ülevaade kord nädalas. Aruannet uuendatakse kord nädalas terviseameti olukorra ülevaate veebisaidil. Hübriidstrateegia seirearuannete veebis avaldatakse igal teisel nädalal neljapäeva pärastlõunal ulatuslik seirearuanne.

Kommentaarid
(Külastatud 304 korda, 1 külastust täna)