Soome haiglajuht: võiks võtta ravile Eesti koroonapatsiendid, aga on veel parem võimalus

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS diagnostikajuht Lasse Lehtonen ütles, et HUS võiks võtta ravile raskes seisus Eesti koroonapatsiendid.

Pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru ütles, et Soome valmistub Eesti koroonapatsientide vastuvõtmiseks. Nii Eestis kui teistes Balti riikides on koroona olukord väga hull ja Soome võiks Eestit aidata.

Lehtonen ütles, et eestlasi võiks aidata ja sellest on olnud HUS-is juttu. Mingeid ametlikke läbirääkimisi pole veel toimunud. Otsus tehakse siis, kui tuleb ametlik abipalve, vahendab MTV.

Lehtonen ütles, et selline patsientide liigutamine ühest riigist teise pole uus asi, näiteks Eestist tuuakse Soome elundisiirdamise patsiente. Samas pole hingamisraskustega patsientide transport niisama lihtne, selle korraldamine tuleks hoolikalt läbi mõelda.

Lehtonen ütles, et lihtsam oleks tuua Soome muid haiglaravi vajavaid patsiente, näiteks südamehaigeid. See vabastaks Eestis ressursse koroonapatsientidega tegelemiseks. Lihtsam on transportida muid patsiente kui tõsiste hingamisraskustega patsiente.

Kommentaarid
(Külastatud 2,263 korda, 1 külastust täna)