Soome asjatundja: Omikron hakkab mõjutama rahvusvahelist reisimist

Soome sotsiaal- ja terviseministeeriumi osakonnajuhataja Taneli Puumalainen ütles, et Omikron võib varsti Soome jõuda. Tema sõnul näitavad kaks tuvastatud kahtlusalust juhtu, et Soome piirikontroll töötab hästi.

Mõlemad isikud on isoleeritud ja nende kontakte kaardistatakse.

Puumalainen ütles, et ta ei usu, et Omikron mõjutab jõulude ajal kodumaist reisimist. Küll aga on väga ebakindel rahvusvahelise reisimise olukord. Riigid kehtestavad järjest piiriületusele piiranguid ja kutsuvad inimesi ära Aafrikast, vahendab Yle.

Puumalainen ütles, et pole välistatud, et Omikroni levikut Soome suudetakse ära hoida. Näiteks varasemad Lõuna-Aafrka ja Brasiilia mutatsioonid Soome ei jõudnud. Samas Delta ja Briti mutatsioonid levisid väga ulatuslikult.

Kommentaarid
(Külastatud 1,614 korda, 1 külastust täna)