Soome asjatundja arvamus Estonia vraki vigastustest: Laev põrkas kokku maakeraga

Parvlaeva Estonia õnnetuse põhjusi uurinud Soome tehnikadoktor Klaus Rahka ütles, et Estonia keres olev lõhe on palju suurem kui esialgu räägiti.

Lõhe suurus välistab Rahka väitel võimaluse, et selle võis tekitada visiir, mis laeva kere külge haakus. Põhiprobleem on selles, et lõhe laeva paremal küljel on enneolematult suur. Visiir poleks saanud tekitada nii suurt kahju, vahendab MTV.

Robotkaameraga tehtuid videoid hoolikalt vaadanud Rahka ütles, et ootab huviga, mida õnnetuste uurijad asja kohta räägivad. Rahka jaoks aga muutsid videod asja palju selgemaks.

Rahka ütles, et lihtsas keele öelduna põrkas laev kokku maakeraga. Maakera oli vastas ja laev kukkus kaljuse merepõhja peale. Laeva ahter vajus põhja esimesena, laev on tervenisti kaljuse merepõhja peal. Laev on merepõhjas veidi liikunud ja vajunud kalju servast veidi allapoole lõunapoolse savipinna sisse. See on laeva keresse tekkinud lõhede põhjus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,960 korda, 1 külastust täna)