Soome ärinaine pärandab oma miljonid soome lastele

Eile 92-aastaselt surnud Soome ärinaine, Marimekko pikaajaline omanik Kirsti Paakkanen pärandab oma miljonivaranduse soome lastele.

Paakkanen teenis 2008. aastal Marimekko müügist praeguses vääringus ligi 50 miljonit eurot. Oma testamendis on ta pärandanud kogu varanduse soome andekatele lastele, vahendab Iltalehti.

Paakkanen märgib oma raamatus, et tema testament on armastuse võlg riigile, mis on maailma parim ja kus elab maailma kõige toredam rahvas.

Paakkanen ütles, et ta on ise vaesest perest pärit, aga tänu Soomele on teda lapsest peale hästi koheldud ja seetõttu on tal Soome ees armastuse võlg. Ta rääkis, et tal pole selliseid lähedasi, kes midagi vajaksid. 2015. aastal tehtud testamendi kohaselt luuakse sihtasutus, mille eesmärk on kunsti, majandusteaduse ja soome moe arendamine ja rahvusvahelise koostöö suurendamine, samuti nende valdkondade hariduse edendamine ja toetamine.

Kirsti Paakkanen lupasi miljoonaperintönsä Suomen lapsille – tästä “rakkaudenvelan” testamentissa on kyse

Viimeisimpien tietojen mukaan Paakkanen aikoi testamentata koko omaisuutensa Suomen lahjakkaille lapsille. Marimekon pitkäaikainen omistaja Kirsti Paakkanen on kuollut 92-vuotiaana. Paakkanen osti taloudellisista vaikeuksista kärsineen Marimekon vuonna 1991 ja loi siitä yhden Suomen menestyneimmän yrityksen. Paakkanen oli Marimekon yritysjohtaja vuoteen 2008 saakka, minkä jälkeen hän myi yrityksen.

Kommentaarid
(Külastatud 916 korda, 1 külastust täna)