Politsei jätkab Helsingi vaibamõrva uurimist: ligi 40-aastane eesti mees tapeti omas kodus toorel ja julmal moel

Politsei jätkab Helsingi nn vaibamõrva uurimist, kus ligi 40-aastane eesti mees tapeti omas kodus. Politsei andmetel on siiski veel ebaselge, mis täpselt mõrvale eelnenud õhtul selles majas toimus.

Tapimine pandi Tapaninvainio piirkonnas arvatavalt toime ööl vastu laupäeva, 20. novembrit. Laupäeva, 20. novembri hommikul tuli häirekeskusele teade, et paarismaja prügikastist on leitud verine vaip. Kohale sõitis mitu politseipatrulli. Politseinikud leidsid prügikastist surnukeha. Ohvri isik tehti kindlaks hiljem. Tegemist on ligi 40-aastase Eestist pärit mehega. Mees elas majas, kus tapmine toime pandi, vahendab Iltalehti.

Kahtlusalustena on võetud vahi alla 28-aastane naine ja 27-aastane mees. Iltalehti andmetel on kahtlusalustel olnud varem paarisuhe. Ohver oli aga naise praegune elukaaslane.

Varasemast on teada, et ohver ja kahtlusalune naine elasid koos. Lisaks elas majas ka kahtlusalune mees, aga pole teada, kas ta elas seal püsivalt.

Politsei info kohaselt oli tegu eriti toores ja julm. Lisaks on eeluurimise käigus selgunud, et tegu võis olla ette planeeritud. Politsei veel ei avalikusta seda, mis viitab juhtumi puhul, et tegu võis olla ette planeeritud.

Politsei info kohaselt on kindel see, et kahtlusalused on käte saadud ja rohkem kahtlusaluseid ei ole.

Pärast teo toimepanemist lahkusid kahtlusalused mees ja naine sellest elamust. Nad sõitsid Soome põhjaossa Suomussalmisse, kus nad nädalavahetusel kätte saadi. Üks kahtlusalune võeti kinni sealse hotelli hoovist, teine mujalt Suomussalmist. Naine on pärit Suomussalmist.

Politsei ei avalda, kuidas jõuti kahtlusalustele jälile. Varasemast on teada, et politsei võttis ühendust hotelli töötajatega ja küsis kahtlusaluste isikute kohta. Hotelli töötajatel paluti teada anda, kui isikud hotellist lahkuvad.

Kahtlusaluseid on üle kuulatud, aga ülekuulamiste sisu ei avalikustata. Teo motiivi ei taha politsei samuti avaldada. Motiiv on veel täpsustamisel.

Kommentaarid
(Külastatud 1,021 korda, 1 külastust täna)