Ootamatu pööre: Helsingi otsustas lõpetada liha söömise

Helsingi linn otsustas lõpetada linna üritustel liha pakkumise. Samuti lõpetatakse ühekordsete nõude kasutamine.

Tavalise lehmapiima asemel pakutakse linna üritustel kaerapiima. Otsus puudutab linna ja allasutuste korraldatavaid koosolekuid, seminare, nõupidamisi ja avalikke üritusi, kus pakutakse toitu, vahendab Iltalehti.

Helsingi linn põhjendab lihast loobumist keskkonna peale mõtlemisega. Uus kord hakkab kehtima järgmisel, 2022. aastal. Erandiks on linna kõrgema juhtkonna üritused ja vastuvõtud.

Liha asemel pakutakse linna üritustel taimetoitu või kala. Valikusse võivad kuuluda ausa majanduse kaubad nagu kohv, tee ja banaanid. Kohvi peale pakutakse kaerapiima.

Üritustel pakutakse toitu ainult tavalistelt taldrikutelt. Jooke pakutakse kannust, nii et pudeleid pole vaja kasutada. Lisaks on osalejatel kohustus üritustele kohale tulla, et vähendada toidu raisku minekut.

Helsingi linn tahab olla vastutustundlik organisatsioon. Helsingi linnavolikogu otsustas 2019. aastal, et piima- ja lihatoodete kasutamist piiratakse linna toitlustuses poole võrra 2025. aastaks.

Helsinki linjasi: lihansyönti loppuu kaupungin tilaisuuksissa

Kahvimaitona käytetään jatkossa kaurajuomaa. Helsinki tiedotti tiistaina, että kaupungin tilaisuuksissa luovutaan liharuuista ja kertakäyttöastioista. Kyse on kaupungin toimialoilla ja liikelaitoksissa järjestettävistä erilaisista kokouksista, seminaareista, työpajoista ja yleisötilaisuuksista, joihin sisältyy tarjoiluja. – Helsingin tavoitteena on varmistaa, että ympäristöasiat huomioidaan tarjoilussa entistä paremmin, kaupunki perustelee tiedotteessaan.

Kommentaarid
(Külastatud 2,353 korda, 1 külastust täna)