Ootamatu avastus: Soomes on tuhandeid inimesi, kel on õigus saada lisaraha

Soome sotsiaalkindlustusameti Kela andmeid uurides tuli välja 3557 isikut, kel on õigus saada lisaraha. Nimelt on nende tööpension (työeläke) nii väike, et neil on õigus saada rahvapensioni (kansaneläke).

Kela selgitas välja, kui paljudel tööpensioni saajatel oleks õigus saada lisaks rahvapensioni. Vahe tuleb sellest, et tööpensioni puhul on vanusepiir madalam kui rahvapensioni puhul. Seetõttu ei tule inimesed selle peale, et alates 65. eluaastast on õigus saada suuremat rahvapensioni, vahendab MTV.

Kela leidis 3557 isikut, kes saavad nii väikest tööpensioni, et neil oleks õigus rahvapensionile. Aastal 2020 oli see hulk 13 804. See tulenes eelmisel aastal tehtud muudatusest, mille järgi oli õigus saada rahvapensioni suurema pensioni korral.

Möödunud 2020. aasta uuringu põhjal hakkas rahvapensioni saama 6787 inimest. Lisaks saadud rahvapensioni suurus oli keskmiselt 64 eurot kuus.

Kela võtab ise ühendust nende inimestega, kel oleks võimalus juurde saada rahvapensioni. Kõigile aga pole võimalik rahvapensioni välja maksta. Inimesel võib olla muid pensionitulusid, mis mõjutavad rahvapensioni saamist.

Rahvapensioni saab siis, kui tööpensioni ja muude pensionide summa jääb alla 1373,30 euro kuus. Kahekesi elavatel inimestel on vastav tööpensioni summa 1230,63 eurot kuus. Rahvapensioni võib täiendada ka garantiipension (takuueläke).

Kommentaarid
(Külastatud 2,529 korda, 1 külastust täna)