Ootamatu areng: USA-s levib koroona plahvatuslikult valgesaba-hirvede hulgas – sellest on seetõttu väga raske lahti saada

Teadlased avastasid, et koroonaviirus levib USA-s plahvatuslikult valgesaba-hirvede hulgas – seetõttu on viirusest väga raske vabaneda.

Teadlasi paneb muretsema see, et kui viirus levib nõnda laialdaselt loomade hulgas, siis on selle levikut väga raske piirata, vahendab NPR.

Teadlased avastaside, et koroonaviirus SARS-CoV-2 hakkab eriti kergesti külge valgesaba-hirvedele. Juba eelmise aasta lõpus avastati, et koroona nakatab väga kergesti loomi. Nüüd selgus uuringust, et hirvedest 40 protsendil olid koroona antikehad.

Pennsylvania ülikooli teadlased kardavad nüüd, et loomadest saab koroona varamu, kus seda levib regulaarselt tagasi inimestele. See omakorda kummutab kõik lootused, et viirusest on võimalik lahti saada USA-s ja mujal maaiilmas.

Võimalik on ka see, et loomadel tekivad uued koroona mutatsioonid. Hirvedel koroona mingeid vaevusi teadaolevalt ei põhjusta.

USA-s elab ligi 30 miljonit valgesaba-hirve. Soomes elab neid ligi 125 000.

How SARS-CoV-2 in American deer could alter the course of the global pandemic

Scientists have evidence that SARS-CoV-2 spreads explosively in white-tailed deer and that the virus is widespread in this deer population across the United States. Researchers say the findings are quite concerning and could have vast implications for the long-term course of the coronavirus pandemic.

Kommentaarid
(Külastatud 451 korda, 1 külastust täna)