Omapärane olukord Soomes: koos vaktsineerimistega kasvab nakatumiste arv ja haiglaravi vajadus

Soomes on välja kujunenud omapärane olukord, kus pärast vaktsineerituse 80-protsendilise eesmärgi saavutamist hakkas plahvatuslikult kasvama koroonaga nakatumiste arv ja haiglaravi vajadus.

Eilse kolmapäeva, 17. novembri seisuga oli Soomes 86,2 protsenti vaktsineerimise sihtgrupist ehk 12-aastastest ja vanematest saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi ja 80,6 protsenti vähemalt kaks vaktsiinidoosi, edastavad terviseamet ning sotsiaal- ja terviseministeerium.

Nädalaga (11.-17.11) on vaktsiini esimese doosi katvus kasvanud 0,2 protsendipunkti ja teise doosi katvus 0,6 protsendipunkti. Kokku on kolm vaktsiinidoosi saanud 154 629 inimest.

Eelmisel, 45. nädalal (8.–14. november) sattus haiglaravile kokku 137 uut koroonaviiruse patsienti, eelmisel viiel nädalal oli see arv 110–135. Eelmisel nädalal lisandus intensiivravile 31 uut koroonaviiruse patsienti, eelmisel nädalal oli neid 20.

Koroonahaigusega seotud surmade arv oli 17. novembril nakkushaiguste registri andmetel kokku 1236.

Nädalatel 44–45 esines uusi koroonaga nakatumisi 199 saja tuhande elaniku kohta, nädalatel 42–43 aga 142 saja tuhande elaniku kohta. Eelmisel nädalal diagnoositi umbes 5900 uut koroonajuhtumit, võrreldes umbes 5200-ga 44. nädalal.

Eelmisel nädalal tehti umbes 95 200 koroonatesti ja 6,2 protsenti proovidest olid positiivsed. Oktoobri keskel tehti nädalas umbes 77 600 testi, misjärel on testide arv pidevalt tõusnud. Oktoobri keskel testitud proovidest olid positiivsed 4,8 protsenti ning nende osakaal on sellest ajast alates pidevalt tõusnud.

Koroona ulatusliku leviku tunnused on 12 piirkonnas: Lõuna-Pohjanmaa, Helsingi ja Uusimaa ravipiirkond (HUS), Kanta-Häme, Kesk-Pohjanmaa, Kymenlaakso, Lääne-Pohjanmaa, Pirkanmaa, Põhja-Pohjanmaa, Päijät-Häme, Satakunta, Vaasa ja Edela-Soome.

Epidemioloogilist olukorra kohta esitatakse aruanne kord nädalas. Aruannet uuendatakse kord nädalas terviseameti olukorra ülevaate veebisaidil. Hübriidstrateegia seirearuannete veebisaidil avaldatakse igal teisel nädalal neljapäeva pärastlõunal ulatuslik aruanne.

Kommentaarid
(Külastatud 1,473 korda, 1 külastust täna)