Müstiline lugu: Eestis hotellis elanud kurikuulus Soome ärimees kadus jäljetult

Eelmise, 2020. aasta 3. märtsi ööl kadus jäljetult Soome ärimees Perttu Nousiainen. Viimati nähti meest lahkumas Pirita Marina Hotel & Spast punase renditud Ford Fiestaga, vahendab Helsingin Sanomat.

Nousiainen on Soomes halva kuulsusega ärimees, kuna tema juhtimisel kanditi riigilt toetust saanud noorsoofondist (Nuorisosäätiö) välja hulgaliselt vara ja tekitati sellega suur kahju. Noorsoofond ehitas noortele üürimaju. Nousiainen kiitis heaks fondi jaoks kahjulikud kinnisvaratehingud. Näiteks Eesti asuva kinnisvaraga sai fond ligi 20 miljonit eurot kahju. Kohus mõistis mehelt välja 8 miljonit eurot, vahendab Yle.

Nousiainen elas Pirita Marina Hotel & Spa hotellis 2019. aasta sügisest kuni 2020. aasta 3. märtsini. Eesti politsei info kohaselt leiti üles Nousiaineni poolt renditud punane Ford Fiesta. Ärimehe Eesti tuttav, endine Kohtla-Järve aselinnapea ja ettevõtja Benno-Mihkel Vald rääkis, et tundis kadunud meest ligi kaks aastat. Tema sõnul avastas politsei Pirital veest ulpiva kummipaadi, mis kuulus Nousiainenile ning see olevat olnud ostetud Motonetist.

Soomlane oli olnud rahalistes raskustes. Ta elas hotelli kõige odavamas toas. Kuna raha hakkas otsa saama, palus Nousiainen oma hotellitoas linu vahetada vaid iga kahe nädala tagant. Kadumise tõttu jäi hotelliarve tasumata. Ka kasutuses olnud rendiauto oli vana.

Vald ütles, et Nousiainen võis Eestist minna edasi välismaale. Kasvõi Lissaboni. Kõige tõenäolisem on Valdi väitel see, et Nousiainen läks Lõuna-Ameerikasse.

Nousiainenit olla nähtud koos Soome ettevõtja Mika Wileniusega Sudaanis. Wilenius leiti tänavuse, 2021. aasta augustis Dubais hotellitoas surnuna. Ühe teise ettevõtja väitel on Nousiainenit nähtud Poolas ja Dubais.

Talousrikokset | Perttu Nousiainen oli lupaava nuorisopoliitikko, kunnes alkoivat hämäräbisnekset ja lopulta löytyi vain kaatunut kumivene Tallinnan rannasta

Ensin katosivat Nuorisosäätiön miljoonat. Nyt kateissa on myös säätiön entinen johtaja.

 

Kommentaarid
(Külastatud 914 korda, 1 külastust täna)