Maailma terviseorganisatsioon soovitab jõukatel riikidel anda vaktsiinid vaestele, selle asemel, et lapsi vaktsineerida

Maailma terviseorganisatsioon WHO soovitas jõukatel riikidel anda oma vaktsiinid vaesematele, selle asemel, et lapsi vaktsineerida, kuna lapsi ei ohusta raske koroonahaigus.

WHO soovitab saata vaktsiinid abi vajavatele riikidele, selle asemel, et neid lastele süstida. Samal ajal aga on mitmetes maailma riikides antud luba laste vaktsineerimiseks: USA-s, Kanadas, Hiinas, Euroopa Liidus, Indias ja Iisraelis, vahendab Daily Mail.

WHO andis teada, et lastel ja noorukitel on väga väike oht haigestuda koroonasse raskelt ja surra. Samal ajal on Aafrikas riike, kus on vaktsineeritud alla 10 protsendi elanikest. Näiteks Keenias on ühe doosi saanud vaid 7,4 protsenti elanikest, Kamerunis 2,6 protsenti ja Lõuna-Sudaanis 1,6 protsenti.

WHO on varem hoiatanud, et kui jätta mõnes piirkonnas vaktsineeritus madalaks, tekivad seal uued tüved ning need ohustavad tervet maailma.

WHO hinnangul pole põhjendatud laste ja noorukite vaktsineerimine vaktsiinidega, millele on antud luba hädaolukorras kasutamiseks.

Alla 5-aastastel lastel on tuvastatud vaid 2 protsenti ja 5-14-aastastel 7 protsenti koroonaga nakatumistest maailmas. Alla 25-aastaste koroonasurmad moodustavad vähem kui 0,5 protsenti kõigist surmadest. Lisaks põevad lapsed koroonat kergelt ja neil pole eriti raskekujulist haigestumist.

WHO leiab, et lapsi pole põhjust vaktsineerida enne, kui maailmas on vaktsineeritud eakad inimesed, kes on kõige enam ohustatud.

Kommentaarid
(Külastatud 439 korda, 1 külastust täna)