Maailma terviseorganisatsioon kutsub üles saatma vaktsiine vaid sinna, kus on alla 40 protsendi vaktsineeritud, kolmandad doosid ainult immuunpuudulikkusega inimestele

Maailma terviseorganisatsioon WHO kutsub vaktsiinitootjaid saatma vaktsiine ainult sinna, kus on vaktsineeritud alla 40 protsendi elanikest ja kasutama kolmandaid doose ainult neil, kel esineb immuunpuudulikkus.

WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus ütles, et vaktsiine tuleks saata ainult vaestele riikidele ja mitte neile, kes jagavad kolmandaid doose, vahendab Daily Mail.

Tedros lisas, et kolmandad doosid peaks minema ainult neile, kel esineb immuunpuudulikkus. WHO juht kutsub vaktsiinitootjaid üles käituma mõistlikult, mitte eesmärgiga üksnes kasumit teenida.

WHO juht ütles, et vaktsiine ei tohiks saata enam riikidesse, kus on üle 40 protsendi inimestest vaktsineeritud. Maailmas on palju riike, eriti Aafrikas, kus vaktsineeritus on jäänud väga madalaks. Ainult 6 protsenti Aafrika elanikest on vaktsineeritud.

WHO juht ütles, et mingeid kolmandaid ehk tõhustusdoose ei tohiks enam inimestele jagada, välja arvatud need, kel esineb immuunpuudulikkus.

WHO juht märkis, et paljud riigid ei tee WHO hoiatustest välja ning jagavad massiliselt kolmandaid doose, pannes sellega löögi alla meditsiinilise personali ja ohustatud grupid neis riikides, kuhu vaktsiinid pole veel jõudnud.

Terviseasjatundjad on varem välja öelnud, et inimesed, kes on saanud kaks vaktsiinidoosi, ei vaja mingeid kolmandaid doose.

USA-s, Ühendkuningriigis, Prantsusmaal, Saksamaal ja Iisraelis on hakatud kolmandaid soose jagama kõigile, mitte ainult neile, kel esineb immuunpuudulikkus.

WHO on varem välja öelnud, et kui vaktsiine jagatakse ainult rikastele riikidele ja mitte ühtlaselt üle maailma, siis ei saa koroonast kunagi lahti, kuna vaestes riikides tekivad üha uued ja uued kolded, kus tekivad uued mutatsioonid. WHO peab vajalikuks üle maailma 40 protsendi elanike vaktsineerituse, et pandeemiale piir panna. Paljudes riikides pole aga inimesed saanud oma esimest vaktsiinidoosigi.

WHO says reserve COVID-19 boosters for immunocompromised

WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus said Covid vaccine manufacturers should only send doses to countries where few are inoculated In Africa, only 6% of the continent’s population is currently vaccinated with just five countries expected to hit 40% by the end of the year Tedros also said that Covid vaccine boosters should only be given to people who are immunocompromised Several countries, including the U.S.

Kommentaarid
(Külastatud 427 korda, 1 külastust täna)