KUUM: Venemaa saatis ülehelikiirusega tuumapommitajad Valgevene-Poola piiri kohale

Venemaa saatis eile kolmapäeval, 10. novembril ülehelikiirusega superpommitajad Tu-22M3 Valgevene-Poola piiri kohale, et toetada Valgevene presidenti Aleksandr Lukašenkat.

Samal ajal ilmusid avalikkuse ette kaadrid, kuidas Valgevene sõjaväelased tulistasid püssidest, et hirmutada migrante Poolasse sisenema, vahendab Daily Mail.

Lääne valitsused süüdistavad Lukašenkat selles, et ta meelitab migrante riiki, eesmärgiga saata nad Euroopa Liidu piirile, antud juhul Poolasse. Eesmärk on tekitada Euroopa Liidus migrandikriis, mis on kättemaks Valgevene vastu kehtestatud sanktsioonide eest. Sanktsioonid kehtestas Euroopa Liit pärast seda, kui Valgevene võimud sundisid Minskis maanduma Ryanairi lennuki.

Pavel Latushka, kes on Valgevene endine suursaadik Prantsusmaal ja Poolas rääkis, et Valgevene võimud koolitavad välja Afganistani ja Iraagi endisi sõjaväelasi, et kasutada neid rünnakuteks Euroopa Liidu vastu. Latushka võrdles Valgevene praegust taktikat natsi-Saksamaaga.

Üks Valgevene-Poola piiril olnud migrant ütles, et kuigi praegu tahetakse ületada Poola piir, siis kaugem eesmärk on jõuda Ühendkuningriiki. Migrant rääkis, et keegi ei kavatse pidama jääda Poolas ega isegi Saksamaal. Mees, kelle nimi on Youssef Atallah väitis, et ta tuleb Süüriast ja teda peksid Valgevene piirivalvurid.

Üks Valgevene-Poola piiril olev mees rääkis, et loodetakse Punase Risti peale, et saada vett ja toitu, eriti lastele. Piiril on väikelapsed, kes vajavad piimasegu, aga seal pole isegi vett, et lastele piimasegu teha. Hiljem jagas Valgevene Punane Rist inimestele vett ja toitu.

Üks piiril olnud mees rääkis, et Saksamaa tahaks nad vastu võtta ja jagada ära Prantsusmaa, Saksamaa ja Hollandi vahel, aga paljud tahaks minna hoopis Ühendkuningriiki.

Pavel Latusha rääkis, et Valgevene eesmärk on saata Euroopasse inimesi, kes on võimelised toime panema terrorirünnakuid. Järgmine samm on relvastatud konflikt Euroopa Liidu piiril, et tekitada humanitaarkriis ja süüdistada selles Euroopa Liitu.

Poola valitsuse hinnangul on relvastatud konflikt piiril väga tõenäoline. Käesoleval nädalal on sündmuste fookus olnud Poolal, aga kriis võib edasi kanduda Leetu ja Lätti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,614 korda, 1 külastust täna)