KUUM: Suurbritannias kardetakse riigi lukkupanekut, kuna uus karm mutant-koroona võib olla juba kohal

Suurbritannias kardetakse riigi lukkupanekut jõulude ajal, sest uus kergesti leviv ja vaktsiinide kaitsest läbi murdev mutant-koroona võib olla juba kohal.

Briti terviseminister Sajid Javid juba hoiatas, et pandeemia pole kaugeltki veel möödas. Nüüd kardetakse uut riigi lukkupanekut, sest teadlaste väitel on uus tüvi juba Suurbritannias kohal, vahendab Daily Mail.

Teadlased juba soovitavad inimestel valmistuda karmideks piiranguteks. Euroopat ohustab nüüd uus koroona tüvi, mis on senistest kõige hullem ja vähendab vaktsiinide tõhusust 40 protsenti.

Briti terviseametnikud on mures, kuna iga päev saabuvad inimesed Lõuna-Aafrikast, Botswanast, Hong Kongist ja Iisraelist, kus uut tüve on juba avastatud. Ainuüksi Lõuna-Aafrikast on saabunud ligi 700 inimest päevas viimase kahe nädala jooksul, mil viirus on Lõuna-Aafrikas kiiresti levinud.

Suurbritannias pole veel ühtegi uue tüve juhtu avastatud, aga teadlaste arvates on viirus juba kohal. Maailma terviseorganisatsioon WHO korraldab täna reedel, 26. novembril uue tüve tõttu kriisikoosoleku.

Kommentaarid
(Külastatud 706 korda, 1 külastust täna)