KUUM: Omikron on jõudnud mitmele poole Euroopasse, arvatavasti juba Taani

Aafrikast alguse saanud koroona uus ja arvatavalt ohtlik tüvi Omikron on jõudnud ilmselt juba Taani, sest seal kahtlustatakse nakatumist uue tüvega.

Lisaks Belgiale on uus tüvi tuvastatud Suurbritannias, Saksamaal ja Itaalias. Euroopa haiguste kontrollikeskus ECDC hoiatas reedel, et Omikron kujutab endast suurt ohtu tervele Euroopale, vahendab Iltalehti.

Suurbritannias on tuvastatud kaks uue tüvega nakatumist ja Itaalias üks. Lisaks on kahtlused Hollandis, Tšehhis ja Taanis.

Suurbritannia terviseminister Sajid Javid ütles, et mõlemad juhtumid on tulnud sisse Aafrikast. Saksamaa juhtumid olid Münchenis. Kaks nakatunud reisijat saabusid Lõuna-Aafrikast Kaplinnast. Isikud on alates neljapäevast karantiinis.

Itaalia juhtum oli riigi lõunaosas Campanias isikul, kes saabus Mosambiigist. Taanis kahtlustatakse uut varianti kahel isikul.

Uue tüve levik on pannud riigid taas kehtestama piiriületuse piiranguid. Iisrael keelas sissepääsu kõigil välismaalastel. Suurbritannias nõutakse kõigil tulijatelt PCR-testi tegemist. Isik peab olema isolatsioonis, kuni tuleb negatiivne testi tulemus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,382 korda, 1 külastust täna)