KUUM: Maailm läheb taas lukku – koroona uue tüve hirmus kehtestatakse reisipiiranguid

Maailmas kehtestatakse taas reisipiiranguid, et takistada Aafrikast alguse saanud uue ja arvatavalt ohtliku koroona tüve levikut.

Ühendkuningriigis juba valmistatakse ette nimekirja riikidest, mille suhtes kehtestatakse piirangud. Reisimist piiretakse selleks, et vältida elu lukku panemist kodus. See aga tähendab, et miljonite inimeste puhkusplaanid lähevad lörri.

Juhtiv Briti immunoloog Sir John Bell ütles, et reisipiirangud ei hoia ära viiruse jõudmist Ühendkuningriiki, aga aitavad vältida nakatumiste arvu plahvatuslikku kasvu enne pühi, vahendab Daily Mail.

Koroona uue tüve mõju siiski juba kardetakse laiemalt. Näiteks Ühendkuningriigi börsiindeks FTSE 100 kukkus eile reedel 3,7 protsenti. See oli suurim langus pärast tänavuse aasta jaanuari. Kardetakse, et reisifirmad kaotavad oma tulu.

Koroona uut varianti Omikron peetakse ohtlikuks, kuna see on kiiresti edasi liikunud väga paljudesse riikidesse ning selle ogavalgus on üle 30 mutatsiooni, mistõttu ei pruugi vaktsiinide antav immuunsus seda ära tunda. Ogavalk on viiruses see osa, mille abil tungib viirus inimese organismi.

Briti valitsuse nõunik ütles, et inimesed peavad olema valmis selleks, et tulevad uued karmid piirangud. Samal ajal soovivad ametivõimud vältida paanikat.

Kommentaarid
(Külastatud 1,595 korda, 1 külastust täna)