KUUM: Hiinas suurim koroonapuhang alates Wuhanist – nakkus levib 19 maakonnas

Hiinas on tuvastatud lühikese aja jooksul enam kui 600 kohalikku koroonaga nakatumist, ja seda 19 maakonnas 31-st. Tegemist on suurima koroona puhanguga Hiinas alates Wuhanist 2019. aasta lõpus.

Hiina võimud peavad puhangut väga ohtlikuks. Tegemist on kiiresti leviva Delta variandiga, vahendab Bloomberg.

Kõige enam uusi nakatumisi, kokku 35 tuvastati põhjapoolse Heilongjiangi maakonna Heihe linnas. Nakkus levib vaatamata sellele, et Hiina võimud teevad ennastsalgavaid jõupingutusi viiruse leviku piiramiseks.

Hiinas loodetakse, et praegune puhang suudetakse summutada kuu aja jooksul. Hiina jätkab null-koroona poliitikat, kuna koroona 2-protsendiline suremus on Hiina jaoks liiga kõrge. Seetõttu jääb null-koroona poliitika Hiinas kehtima veel pikaks ajaks.

Hiina pealinnas Pekingis kehtestatakse taas karmid piirangud. Inimestel soovitatakse varuda kokku toitu, et piirangute ajal toime tulla. Hiina on koroona pärast mures ka seetõttu, et 4. veebruaril peaks Pekingis algama taliolümpiamängud.

China’s Latest Delta Outbreak its Most Widespread Since Wuhan

(Bloomberg) — More provinces in China are fighting Covid-19 than at any time since the deadly pathogen first emerged in Wuhan in 2019. Most Read from Bloomberg The highly-infectious delta variant is hurtling across the country despite the increasingly aggressive measures that officials have enacted in a bid to thwart it.

Kommentaarid
(Külastatud 751 korda, 1 külastust täna)