KUUM: Euroopa riikides rekordilised koroonaga nakatumiste ja koroonasurmade numbrid, Holland toob piirangud tagasi

Kreeka terviseametnikud teatasid teisipäeval, et riigis on tuvastatud pandeemia aja päevane nakatumiste rekord, mis on 6700 nakatumist. See lõi käesoleva nädala esmaspäeva rekordi, mis oli 5449.

Kreekas, kus elab ligi 11 miljonit elanikku on tuvastatud pandeemia algusest üle 16 000 koroonasurma. Kreekas on praegu intensiivis 434 inimest, kellest üle poole on vaktsineerimata või saanud ühe vaktsiinidoosi.

Iirimaal lisandus teisipäeval 3726 koroonaga nakatumist. See on kõrgeim tase alates jaanuarist ja 70 protsenti suurem number kui nädal tagasi. Iirimaal levib koroona kulutulena vaatamata sellele, et ligi 90 protsenti täisealistest on täielikult vaktsineeritud, edastab Reuters.

Iirimaal kaotati koroonapiirangud, aga söögikohtades küsitakse koroonapassi.

Üks kole rekord purunes Rumeenias, kus ühe päevaga suri koroona tagajärjel 591 inimest. Neist 541 olid vaktsineerimata. Rumeenias on teiste Euroopa riikidega võrreldes vaktsineeritud vähe inimesi, vaid 37 protsenti täisealistest.

Suurbritannias registreeriti suurim koroonasurmade arv alates veebruarist – 293 inimest. Uusi nakatumisi registreeriti Suurbritannias 33 865.

Koroona olukord on muutunud kiiresti hullemaks ka Hollandis. Hollandi valitsus teatas teisipäeval, et maskid võetakse uuesti kasutusele. Maskid peavad ees olema poodides ja avalikes kohtades. Inimestel soovitatakse minna kaugtööle vähemalt poole tööaja ulatuses.

Hollandis kaotati enamus piirangutest septembri lõpus ja pärast seda on olukord kiiresti halvenenud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,326 korda, 1 külastust täna)