KUUM: Euroopa kõrgeima vaktsineeritusega riikides väga kole koroona olukord

Euroopa kõrgeima vaktsineeritusega riikides on plahvatuslik nakatumiste kasv. Väga kole on olukord Belgias, kus vaktsineeritus on 75 protsenti.

New York Timesi ülevaate kohaselt on Belgia viimase nädala keskmine päevane nakatumiste tase 100 000 elaniku kohta praegu 138. Võrdluseks, 59-protsendilise vaktsineeritusega Eesti maksimum oli kuu algul 134, praegu 56. Belgia rühib kõrge maailma nakatumiste edetabeli tippu, praegu on riik 8. kohal.

Väga kiiresti kasvab nakatumine ka Hollandis ja Iirimaal, kus vaktsineeritus on samuti väga kõrge, vastavalt 73 ja 77 protsenti ning nakatumiste tase 123 ja 104.

Põhjamaadest on olukord üha hullem Taanis, kus vaktsineeritus on 76 protsenti, nakatumiste tase 66. Soomes on vaktsineeritus 72 protsenti ja nakatumiste tase palju madalam – 19. Rootsis on vaktsineeritus 68 protsenti ja nakatumiste tase veel madalam kui Soomes – 9.

Kommentaarid
(Külastatud 1,000 korda, 1 külastust täna)