KUUM: esmaspäevast tuleb Austrias täielik koroonasulg kõigile, plaanitakse üldist sundvaktsineerimist

Alates esmaspäevast, 22. novembrist kehtestatakse Austrias täielik koroonasulg kõigile, nii vaktsineerimata kui vaktsineeritud inimestele.

Sulg on tingitud kohutavast koroona olukorrast riigis. Praegu kehtib koroonasulg vaid vaktsineerimata inimestele, aga sellest pole mingit abi olnud. Koroona levib järjest kiiremini ka vaktsineeritute hulgas.

Esmaspäevast algab Austrias 10-päevane täielik koroonasulg. Sulgu on pärast seda võimalik pikendada veel 10 päeva, vahendab Krone.

Vaktsineerimata inimesed jäävad luku taha ka pärast 20-päevast täielikku sulgu. Lisaks tahetakse Austrias kehtestada alates 22. jaanuarist täielik vaktsineerimiskohustus. Vaktsineerimata inimesi ähvardab vangistus. Sellega saab Austriast esimene riik Euroopas, kus kehtestatakse täielik vaktsineerimiskohustus.

Bundesweiter Lockdown ab Montag fix

Ungeimpfte sollen auch nach Ablauf der 20 Tage im Lockdown bleiben. Bei einer Pressekonferenz am Vormittag soll die Bundesregierung den österreichweiten Lockdown offiziell verkünden. Bundeskanzler Alexander Schallenberg (ÖVP) will dem Vernehmen nach dabei die Corona-Geimpften um „Solidarität” bitten. Österreich erstes EU-Land mit Impfpflicht?

Kommentaarid
(Külastatud 1,157 korda, 1 külastust täna)