Kümmekond aastat tagasi Vietnamist Soome kolinud mees peab restorani, mis on 300 päeva ette broneeritud

Vietnamist 2008. aastal Soome elama kolinud 37-aastane Lucas Hoang peab Helsingis kaks aastat tagasi avatud sushi-kohta Latitude 25 ning tänavu augustis avatud teist kohta Gari by Latitude 25.

Hoang juhib ettevõtet ja töötab samal ajal kokana. Toit valmib söögikohas klientide nähes. Mees ise tunnistab, et isegi kui on olnud päev otsa tööl, ei tunne ta väsimust. Teda motiveerib klientide teenindamine, vahendab Helsingin Uutiset.

Hoang kolis algul Kuopiosse 2008. aastal. Ta oli juba varem töötanud toitlustuses, aga Kuopios asus ta õppima informaatikat. Samal ajal töötas ta kohalikus söögikohas. IT-valdkond aga ei tundunud talle omane, talle ei meeldinud istuda päev läbi arvuti ees.

Ta ütles, et unistas sellisest söögikohast, kus oleks energiline tunne ja kus kokad ning personal tegelevad aktiivselt klientidega.

Hoang asutas 2019. aastal esimese omakase-põhimõttel tegutseva restorani Latitude 25. See on nii populaarne, et kohad on broneeritud 300 päeva ette. Uusi broneeringuid võetakse praegu vastu alles 2022. aasta augustiks.

Jaapani termin omakase tähendab tõlkes – jäta see kokale. Latitude’is on valida 20 eri toidu vahel ja kokk valmistab sushit just sellest toorainest ja kalast, mida sel päeval saada on. Kliendi arvamusega arvestatakse vähe, kokk ise otsustab, mis toit tuleb.

Sõsarrestoran Gari (mis tähendab sushi-ingverit) on privaatsem, seal pakutakse eksklusiivset sushit ja klient saab ise rohkem valida.

Vietnamista Suomeen muuttanut Lucas Hoang, 37, pyörittää nyt Helsingissä ravintolaa, joka on varattu 300 päiväksi eteenpäin – kertoo HU:lle isot suunnitelmansa tulevaisuudelle

Lucas Hoang on kiireinen mies. Hänellä on jatkuvasti täyteen buukattu sushiravintola Latitude 25 Korkeavuorenkadulla, sekä Bulevardille elokuussa avautunut Gari by Latitude 25. Hoang paitsi pyörittää bisnestä, myös työskentelee itse yhtenä kokeista – Latitudessa se tapahtuu asiakkaiden edessä. – Vaikka olisikin takana pitkä päivä, en tunne väsymystä, kun pääsen asiakkaiden pariin, kertoo Hoang Helsingin Uutisille ravintolassaan Korkeavuorenkadulla.

Kommentaarid
(Külastatud 1,124 korda, 1 külastust täna)