Kummaline lugu: Soome suurpank avaldas vaktsiinikriitilise analüüsi, aga siis eemaldas selle kohe

Soome üks suuremaid kommertspanku Nordea avaldas avaldas pühapäeval, 21. novembril turuanalüüsi, milles oli kriitiliselt kommenteeritud koroonavaktsiine.

Nii näiteks olid analüüsis sellised fraasid nagu „paberite küsimise süsteem on mõeldud süstide taseme tõstmiseks” ja „vaktsiin on nii hea, et seda peab inimestele peale sundima”. Tegemist oli igal pühapäeval avaldatava analüüsiga Nordea Weekly, vahendab Yle.

Analüüsis oli muu hulgas märgitud, et vaktsiinid ei aita uusi nakatumisi ära hoida, vaid hoopis lisavad neid. Analüüsis oli lisatud, et Iisraelis suurenes nakatumiste arv pärast kolmandaid vaktsiinidoose, ja nii juhtub ka USA-s.

Ühtlasi on analüüsis märgitud, et haiglas olevate koroonapatsientide arvusid ei saa usaldada.

Nordea kommenteeris analüüsi nii, et see ei esinda panga ametlikku seisukohta. Nordea märkis, et pank järgib ametlikke soovitusi, seda ka vaktsineerimise osas. Pangast öeldi, et turuanalüüs oli veidi ebaõnnestunud ja see on Nordea veebist eemaldatud.

Kommentaarid
(Külastatud 3,387 korda, 1 külastust täna)