Kole lugu: Soome pandakarusid ähvardab Hiinasse tagasisaatmine

Mõned aastad tagasi suure hurraaga Soome saabunud kahte pandakaru – Lumi ja Pyry (tõlkes: Lumi ja Tuisk) ähvardab Hiinasse tagasi saatmine.

Ähtäri loomaaed on andnud teada, et seoses raske majandusliku olukorraga pole võimalik pandakarusid enam kauem hoida, vahendab MTV.

Ilma toetuseta on loomaaed sunnitud karud Hiinasse tagasi saatma, ja seda juba pärast aastavahetust. Samas loodetakse saada toetust, et hoida pandasid Soomes edasi. Pandad aitaksid kaasa Soome ja Hiina majandussuhetele.

Ähtäri loomaaed ähvardas saata pandad tagasi juba 2020. aasta juunis. Tookord kommenteeris Soome valitsus, et karusid tagasi ei saadeta. Loomaaiale anti 1,5 miljonit eurot toetust. Pandad saabusid Soome 2018. aasta jaanuaris.

Kommentaarid
(Külastatud 748 korda, 1 külastust täna)