Eesti õhuväe lennukid rikkusid Soome õhupiiri

Eile esmaspäeval, 1. novembril kohaliku aja järgi kell 14.02 kaldusid kaks Eesti õhuväe poolt kasutatavat õppereaktiivi L-39 pöörde tegemisel inimliku eksituse tõttu Utö saarest lõunas Soome õhuruumi.

Intsident toimus rahvusvaheliste vete kohal, ajal kui Eesti lennukid osalesid koostegevusharjutusel liitlaste sõjalaevaga. Õhupiiri rikkumine kestis alla minuti.

Õhuvägi on alustanud ohutusjuurdlust, et tuvastada intsidendi põhjused. Eesti suursaadik Soomes avaldas Soome välisministeeriumile kahetsust juhtumi toimumise pärast ja kinnitas, et Eesti võtab peale juurdluse toimumist vastu meetmeid sarnaste vahejuhtumite vältimiseks.

Õhuvägi korraldab rutiinselt treeninglende ja ühisharjutusi Eesti- ning liitlasüksustega, et toetada kaitseväe õppuseid õhukomponendi olemasoluga ja treenida nii õhutulejuhte, sihitajaid kui Eesti õhuruumi turvavaid liitlaste õhuväelaseid.

Kommentaarid
(Külastatud 298 korda, 1 külastust täna)