Eesti mehe mõrvaga seoses võeti Soome vahi alla tema elukaaslane ja elukaaslase endine mees

Eesti mehe mõrvaga seoses võeti täna Helsingis vahi alla tema elukaaslane, 28-aastane blond naine ning tolle eelmine mees, kes on 27-aastane.

Tapetud eesti mees oli ligi 40-aastane. Kohtus naine nuttis ja peitis nägu. Mees tundus rahulik, vahendab Iltalehti.

Soomes kutsutakse neid „vaibamõrtsukateks”, kuna nad keerasid eestlase vaiba sisse ja viskasid prügikasti. Mõlemad on soomlased, naine pärit Kajaanist ja mees Helsingist. Mehe vanemad on arstid.

Kahtlusalused elavad mõlemad Helsingis Tapaninvainios, sealsamas, kus kuritegu toime pandi. Kuriteo ohver elas sealsamas.

Kuritegu avastati Helsingis, aga kahtlusalused peeti kinni 560 kilomeetri kaugusel Kajaani maakonna põhjaosas Suomussalmis, kus on naise sünnikodu. Nii ohver kui teo toimepanijad olid teineteisele tuttavad.

Naabrid rääkisid, et kahtlusalune mees oli eelmisel talvel olnud kaks ja pool kuud välismaal. Ta oli käinud Kolumbias. Kui talle püüti helistada, siis vastas automaatvastaja hispaania keeles.

Tänavu augustis tahtis kahtlusalune mees oma üürilepingu lõpetada ja pidi viima korteri omanikule võtmed. Kokkulepitud päeval mees kohale ei ilmunud. Hiljem selgus, et ta oli lahkunud, aga jätnud võtmed tagastamata. Samuti oli üür jäänud maksmata.

Kahtlusalune mees on varem kohtulikult kasristatud ja ka vangis istunud.

Kohtu andmetel on kahtlusalused järgmised: 1993. aastal sündinud Suvi M. ja 1994. aastal  sündinud Sampo J.

Kahtlusalusel naisel on Iltalehti andmetel samuti kuritegelik taust. Ta mõisteti esimest korda vägivallas kohtulikult süüdi 2009. aastal, kui ta oli 16-aastane. Ta oli löönud teist naist rusikatega vastu pead ja põhjustanud valu. 2010. aastal mõisteti ta uuesti süüdi, kui lõi sama naist mitmel korral rusikaga näkku.

Viimasel puhul ähvardas naine teise naise tappa. Ta sai karistuse noorukina toime pandud kuriteo eest ja talle mõisteti rahatrahv 10 päevamäära ulatuses. Lisaks sai ta veel ühe karistuse, kui oli üht naist löönud tooliga. Naine pidi maksma 600 eurot kahjuhüvitist ja talle määrati rahaline karistus 45 päevamäära ulatuses.

Naise viimase karistused olid määratud eelmise aasta kevadel korraldatud pettuste eest, kus ta müüs tori.fi portaalis asju, mis polnud tema omad. Talle mõisteti trahv 20 päevamäära ulatuses, lisaks pidi ta hüvitama kahju.

Naisele mõisteti 2013. aastal karistus poevarguse eest Kajaanis, kus ta varastas poest õlut. Ta pidi poele õlled kinni maksma.

Iltalehti andmetel on naine pärit Kajaani maakonnast Suomussalmist suurest perest. Tal on olnud kokkupuuteid lastekaitsega. Täiskasvanuna kolis ta Kajaanisse ja hiljem Helsingisse. Ühe kaasõpilase väitel oli naine õppinud hooldajaks.

Ühe sõbra väitel oli naisel kindel suhe eestlasest mehega. Vahel oli suhtes ka kehvemaid aegu. Naine kirjutas vahepeal oma suhteprobleemidest ka Facebookis, ja siis kustutas sissekanded.

Tapaninvainion epäillyt mattomurhaajat vangittiin – nainen itki käräjäsalissa

Helsingin Tapaninvainiossa tapahtui lauantaina epäilty raaka murha. Helsingin käräjäoikeus on määrännyt 28-vuotiaan naisen ja 27-vuotiaan miehen vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhasta, joka on tapahtunut 19.-20.11. Helsingissä. Murhasta epäilty 28-vuotias vaaleahiuksinen nainen itki käräjäsalissa ja peitteli kasvojaan. Epäilty mies vaikutti tapauksen vakavuuteen nähden rennolta ja rauhalliselta. Hän oli pukeutunut kasvomaskiin ja vilkuili paikalle saapuneita toimittajia.

 

Kommentaarid
(Külastatud 903 korda, 1 külastust täna)