Venemaal taas uus kole koroonarekord – vaktsiinidest pole midagi kasu olnud – valmistutakse ühiskonna täielikuks sulgemiseks

Vaatamata sellele, et Venemaal võeti esimesena maailmas kasutusele koroonavaktsiin ja juba aasta aega on seal inimesi vaktsineeritud, on koroona olukord järjest hullem. Täna tuli taas uus koroonarekord: 33 208 uut nakatumist ja 1002 koroonasurma.

Venemaal hakati aasta aega tagasi inimesi vaktsineerima Sputnik V koroonavaktsiiniga see pidi oluliselt hakkama vähendama nii nakatumiste kui koroonasurmade arvu. Tegelikkus on aga vastupidine: olukord on hullem kui varem pandeemia aja jooksul.

Möödunud aastal samal ajal, kui inimesi vaktsineerima hakati oli Venemaal kaks korda vähem nakatumisi ja viis korda vähem koroonasurmasid.

Venemaal Pihkva oblastis lisandus ööpäevaga 252 uut nakatumist, mis on samuti rekord. Koroonahaigete voodikohtade arv tõsteti oblastis 1035 peale, teatas kuberner Mihhail Vedernikov. Pihkva oblastis registreeriti viimase ööpäevaga 7 koroonasurma. Oblastis on ligi 5000 koroonahaiget.

Vedernikov ütles sotsiaalmeedias, et võrreldes eelmise aastaga on hakanud haigestuma rohkem lapsed. Laste haigestumus on mitu korda kõrgem kui eelmisel aastal. Olukord on terves riigis kriitiline, mistõttu valmistutakse ühiskonna sulgemiseks, kuigi seda on üritatud ära hoida.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Михаил Ведерников (@m.v_007)

Kommentaarid
(Külastatud 849 korda, 1 külastust täna)