Uuring: koroona Delta tüvi ei põhjusta lastel rohkem raskeid haigusjuhtusid kui varasemad variandid

Koroona Delta tüvi ei põhjusta lastel rohkem raskeid haigusjuhtusid kui varasemad variandid, selgub värskest, Inglismaal läbi viidud uuringust.

Käesoleva aasta algul leidsid teadlased omakorda, et Alfa ehk Briti tüvi ei põhjusta rohkem raskeid haigusjuhtusid kui algne Wuhani viirus, vahendab Daily Mail.

Teadlased võrdlesid omavahel kahte koroonaga nakatunud kooliealiste laste gruppi Inglismaal. Nad võrdlesid omavahel 694 Alfa variandiga nakatunud last perioodil 2020. aasta detsember kuni 2021. aasta maikuu ja 706 Delta variandiga nakatunud last perioodil 2021. aasta maist kuni juulini.

Teadusväljaandes medRxiv avaldatud uuringust tuleb välja, et Delta variandi puhul oli lastel rohkem haigussümptomeid, aga haiglaravi vajavaid raskeid haigusjuhtusid rohkem ei esinenud. Mõlema grupi puhul olid pooled lapsed haiged vaid 5 päeva.

Teadlased järeldasid kokkuvõttes, et lapsed põevad koroona Delta varianti samamoodi nagu varasemaid variante. Samalaadsele järeldusele jõuti ka USA-s, kus märgiti, et kuigi Delta varianti puhul haigestub rohkem lapsi, pole raskeid haigusjuhtumeid rohkem kui varem. Rohkem lapsi haigestub Delta variandiga seetõttu, et see variant on laiema levikuga.

Ühest teisest uuringust tuli välja, et haiguse läbipõdemine annab koroona vastu parema immuunsuse kui vaktsiin.

Delta Covid variant ’does not cause more severe disease in children’

Youngsters also do not get any sicker from Delta than they did from Alpha Natural infection produces more memory B cells to fight the virus long-term The B-cells evolve and get stronger for several months after natural infection The Delta variant does not appear to cause more severe disease in children than earlier forms of the virus.

Kommentaarid
(Külastatud 213 korda, 1 külastust täna)