Turu laevatehasele määrati koroona tõttu kohustuslik tervisekontroll

Turu laevatehase Meyer Turku Oy ja selle tütarettevõtete ning allhankefirmade töötajad peavad koroona leviku tõttu läbima kohustusliku tervisekontrolli.

Tervisekontrolli peavad teostama Turu ja Kaarina linnad. Otsus puudutab lisaks ettevõtete Piikkiö Works Oy, Shipbuilding Completion Oy ja ENGnD Oy töötajaid, vahendab Iltalehti.

Tervisekontrollis osalemine on töötajatele kohustuslik. Viirus levib laevatehase ehitusobjektidel töötajate omavahelise läbikäimise, transpordi ja majutusasutuste kaudu. Viiruse levikut pole kontrolli alla saadud. Nakkus levib eriti välismaalastest töötajate hulgas, kuna nende vaktsineeritus on madal.

Laevatehasega seotud koroonapuhangud on koormanud kohalikke raviasutusi, seda nii koroona jälituse kui haiglaravi vajaduse tõttu. Testimine on tehase juurest viidud Turu linna koroonabussi ja see on raskendanud töötajate testile pääsemist.

Otsusega soovitakse katkestada nakkuse aheldad ning suunata töötajad vaktsineerimisele.

Turun telakalle määrättiin pakolliset terveystarkastukset

Aluehallintovirasto määrää pakolliset terveystarkastukset Turun telakan työmaille koronan takia. Lounais-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa tartuntatautilain nojalla Turun kaupungin ja Kaarinan kaupungin järjestämään terveystarkastukset Meyer Turku Oy:n, sen tytäryhtiöiden ja sen alihankkijoiden laivanrakennustelakan työmaihin kuuluvilla työpaikoilla. Lisäksi aluehallintovirasto määrää tartuntatautilain nojalla kaikki Meyer Turku Oy:n telakkatyömaihin kuuluvilla työmailla Turun ja Kaarinan kaupunkien alueilla työskentelevät henkilöt osallistumaan Turun tai Kaarinan kaupungin järjestämään terveystarkastukseen.

Kommentaarid
(Külastatud 398 korda, 1 külastust täna)