Soomes satuvad ka täielikult vaktsineeritud inimesed koroonaga intensiivi – miks see nii on?

Soomes on olnud palju juhtumeid, kus ka täielikult vaktsineeritud inimesed satuvad koroonaga raskes seisus intensiivravile.

Soomes on 12. oktoobri seisuga sattunud raskes seisus intensiivi 22 täielikult koroona vastu vaktsineeritud inimest, vahendab Iltalehti.

Info põhineb Kuopio ülikooli haigla kogutud andmetel ja sellest on kirjutanud Lääkärilehti.

Kõik need vaktsineerituna intensiivravile jõudnud isikud on üle 60-aastased. Tavaliselt satuvad koroonaga raskes seisus haiglasse krooniliste haigustega patsiendid, aga vaktsineeritute puhul pole täpselt teada, kas neil esinesid kroonilised haigused.

Turu ülikooli kogutud andmetel on kahe doosiga vaktsineeritud ja intensiivravile sattunud inimestel olnud varasemast kõrgvererõhutõbi, astma, uneapnoe ja krooniline kopsuhaigus.

Vaktsineerimine annab küll kaitse raske haigestumise vastu, aga mitte täielikku kaitset. Soomes on täielikult koroona vastu vaktsineeritud üle 3 miljoni inimese, mis tähendab, et intensiivi sattunud patsientide hulk on siiski väike.

Üks vaktsiinidoos ei anna aga eriti head kaitset koroona vastu. Pärast ühte doosi on intensiivravile sattunud üle 40 patsiendi. Nende hulgas on ka nooremaid inimesi.

Teholle kahdesta koronarokotteesta huolimatta – yksi tekijä yhdistää

Vaikka koronarokote antaa tehokasta suojaa vakavaa tautia vastaan, tähän mennessä 22 täysin rokotettua henkilöä on joutunut koronan vuoksi teholle. Tehohoitoon oli 12.10.2021 mennessä joutunut Suomessa yhteensä 22 sellaista koronapotilasta, jotka ovat aiemmin saaneet täyden kahden rokotteen rokotussarjan. Tiedot ilmenevät Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) tehohoidon koordinoivan toimiston kokoamista tiedoista. Asiasta kertoi Lääkärilehti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,276 korda, 1 külastust täna)