Soomes on raskes seisus koroonaga haiglas üha nooremad, isegi 12-aastane

Koroona levib laste ja noorte hulgas Lõuna-Pohjanmaal. Seinäjoki keskhaiglas on koroonaga haiglas kolm alla 20-aastast. Noorim on 12-aastane.

Haiglaravil on Soomes kõikjal eri vanuses inimesi, aga nende haiguspilt on erinev. Vanemad inimesed on vaktsineeritud ja nemad on haiglas peamiselt üldise enesetunde halvenemise tõttu. Noored ja vaktsineerimata inimesed aga on hingamisraskustega, hapnikupuuduse ja kopsuprobleemidega, vahendab Yle.

Haiglaravi põhjal on näha, et vaktsiin kaitseb raskete kopsuprobleemide eest. Koroonaga haiglas olevad noored on varem terved, aga vaktsineerimata. Neil pole kroonilisi haigusi, aga neil on sellele vaatamata tekkinud raske kopsukahjustus. See kahjustus võib olla püsiv.

Koroona põhiline haigustunnus on hapnikupuudus ja hingamisraskused. Seda on märgata eakate patsientide asemel üha noorematel. See teebki koroonahaiguse raskeks, et see ründab kopsusid, alumisi hingamisteid ja hävitab kopsusid.

Ylilääkäri kertoo “pahan näköisistä keuhkokuvista” – nyt nuorin koronapotilas on 12-vuotias Seinäjoen keskussairaalassa

Uskomus, että korona aiheuttaa vaikeita tautimuotoja vain iäkkäämmille, ei pidä paikkaansa. Näin vahvistaa osastonylilääkäri Raimo Jokisalo Seinäjoen keskussairaalasta. Myös nuorten keuhkot ovat vaarassa. Korona kiertää lasten ja nuorten keskuudessa Etelä-Pohjanmaalla, eikä sairaalahoidon tarpeelta ole vältytty. Alle 20-vuotiaita on sairaalahoidossa Seinäjoen keskussairaalassa juuri nyt kolme. Nuorin on 12-vuotias.

Kommentaarid
(Külastatud 1,055 korda, 1 külastust täna)