Soomes oli politsei seksisuhtes pedofiili ohvriga, lasti lahti

Helsingi politseijuht Lasse Aapio kommenteeris täna sotsiaalmeedias juhtumit, kus politseinik oli seksisuhtes varem uuritud seksuaalkuriteo ohvriga.

Helsingi politseijaoskond lasi juunikuus lahti politseiniku, kes oli „küsitavas suhtes” kuriteo ohvriga. Kuritegu uuris seesama Helsingi politseijaoskond. Lahti lastud politseiniku juurest leiti ka keelatud materjale.

Politsei info kohaselt on tegemist juhtumiga, millest kirjutas täna Helsingin Sanomat. Politseinik võttis seksuaalkuriteo ohvriga ühendust, kui ta sai 18-aastaseks.

Helsingi politseijuht Lasse Aapio tänab pensionil olevat endist kriminaalpolitsenikku juhtumi lahendamise eest. Ühtlasi arutab Aapio, mida teha, et selliseid juhtumeid tulevikus ära hoida. Võibolla tuleks teha seksuaalkuritegudega tegelevatele politseinikele ja ka teistele psühholoogilisi teiste.

Ühe võimalusena näeb Aapio töökaitse juhi ametikohustuste laiendamist nii, et ta oleks ka eetiliste küsimuste kontaktisik. Temaga võib võtta ühendust kõigis küsimustes, et sarnaseid juhtumeid eos ära hoida.

Kommentaarid
(Külastatud 875 korda, 1 külastust täna)