Soomes joobes peaga kaks inimest surnuks sõitnud eesti BMW-juhile nõutakse 10 aastat vangistust

Prokurör nõuab Soomes Espoos aasta tagasi Kehä III ringteel joobes olekus kaks inimest surnuks sõitnud eesti BMW-juhile 10 aastat reaalset vangistust.

Kohtuistung mehe üle oli eile. Ta oli tugevas 2-promillises joobes ja tema verest leiti fentanüüli. Mees oli alustanud sõitu vantaalt vales suunavööndis ja sõitis ligi 20 kilomeetrit kuni Espooni välja. Seal sõitis ta ühele autole eest sisse, mille tagajärjel sai surma kaks inimest.

Vastutulevale autole tuli BMW sissesõit ootamatult, see oli väikse künka taga. Enne seda olid vastutulevad autod suutnud BMW džiibi eest eemale põigata, vahendab MTV.

Kohtu all olnud eesti mees kuulati üle tõlgi vahendusel. Ta rääkis, et ei mäleta tollest 2020. aasta 17. oktoobri õhtust midagi. Ta rääkis, et oli arvatavasti käinud Lahtis tühjendamas oma tuttava ettevõtja postkasti. Mees ütles, et ei mäleta isegi paar päeva varem juhtunud asju.

Auto oli olnud mehe kasutuses vaid paar päeva. Auto oli kavas tagastada Tallinnas ühele liinsingufirmale. Mees ööbis Soomes olles ühe tuttava juures Nummelas.

Mees oli enda väitel Soomes, et ajada auto asju ja ühe tuttava äriasju. Mehe väitel oli tema elu olnud viimased kolm aastat keeruline. Probleemid olid seotud abielu lahutuse ja tööga. Samas mehe väitel midagi hullu ei olnud, mis oleks viidanud enesetapule. Mees rääkis, et sõitis Helsingis ringi navi-seadme abil. Kokkupõrkes sai mees soolestikuvigastused ja luumurrud. Talle tehti mitu operatsiooni.

Mees rääkis, et arvas ise arvatavasti, et sõitis õiges vööndis ja ei saanud aru, et midagi oli valesti. Ta arvas, et tegemist on teega, kus pole keskel telgjoont. Ta ei näinud mingeid liiklusmärke, kuna sõitis vales vööndis, ja seetõttu ei osanud reageerida.

Prokurör nõuab mehele 10 aasta pikkust reaalset vanglakaristust. Süüalune võttis omaks surma põhjustamise, aga eitab tapmist. Samas ta tunnistas end süüdis joobes juhtimises ja liikluse ohustamises.

Politsei oli sõitnud eesti mehe auto kõrval, aga õiges sõiduvööndis, ja vilkuritega märku andnud, aga mees ei teinud väljagi. Õnnetus juhtus mäe harjal, kuna vastu tulnud auto juht ei näinud vastassuunas sõitnud BMW-d. Nii vastu tulnud auto kui BMW kiirus oli õnnestuse ajal umbes 100 kilomeetrit tunnis ja reageerida enam ei jõutud.

Süüalune mees ise kahteses kohtus juhtunut ja ütles, et teeks kõik, et seda poleks olnud. Ta ütles, et palub südamest andeks. Samas ta mõistab, kui talle andeks ei anta, ütles ta tõlgi vahendusel.

Meest süüdistatakse kahes tapmises, joobes juhtimises ja liikluse ohustamises.

Kommentaarid
(Külastatud 3,355 korda, 1 külastust täna)