Soomes anti ekslikult aegunud koroonavaktsiini

Soomes Tampere ligidal Kangasalas anti ligi 35 kliendile Pfizeri koroonavaktsiini, mis oli kolm päeva varem aegunud.

Soome terviseameti hinnangul ei kujuta aegunud vaktsiin endast ohtu tervisele. Uuesti vaktsineerimise vajadust hinnatakse iga isiku puhul eraldi. Üldine põhimõte on, et kui aegunud vaktsiin põhjustab kõrvaltoimeid, siis on vaktsiin tekitanud vajaliku immuunreaktsiooni, teatas Kangasala linn.

Kui aga isik kuulub oma vanuse või haigustega seoses raske koroonahaiguse riskigruppi, siis soovitatakse võtta uus vaktsiinidoos võimalikult ruttu. Noorte ja tervete puhul ei peeta uut doosi vajalikuks.

Kõigile soovijatele pakutakse võimalust end uuesti vaktsineerida. Iga aegunud vaktsiini saanud isikuga võetakse eraldi ühendust.

Kommentaarid
(Külastatud 1,782 korda, 1 külastust täna)