Soome valitsus muutis määrust toitlustusasutuste piirangute kohta – piirangud kehtestati Lõuna-Pohjanmaal ja kogu Uusimaal

Soome valitsus muutis määrust, mis piirab koroonaepideemia tõttu toitlustusettevõtete tegevust. Piirkondliku epideemia olukorra muutumise tõttu kehtestatakse koroona ulatusliku leviku piirangud Lõuna-Pohjanmaal ja terves Uusimaa maakonnas.

Määruse muudatus jõustub reedel, 22. oktoobril 2021. aastal.

Koroona ulatusliku leviku faasi piirangud toitlustusasutustele Edela-Soome, Satakunta, Päijät-Häme, Pohjanmaa, Kesk-Pohjanmaa, Lõuna-Pohjanmaa ja Uusimaa maakondades alates 22. oktoobrist:

Toitlustusasutustes on lubatud alkoholi müüa kella 07-24 ja toitlustusasutused võivad olla avatud kella 05-01.

Söögikohtades, kus alkoholi müük on põhitegevus, on lubatud kasutada vaid poolt kliendikohtadest nii siseruumides kui õues. Teistes söögikohtades on lubatud kasutada 75 protsenti kliendikohtadest nii siseruumides kui väljas.

Kõigil toitlustusasutuse klientidel peab olema oma istekoht siseruumides laua või samaväärse tasapinna ääres.

Parlamendi menetluses on valitsuse eelnõu, mille kohaselt võivad toitlustusettevõtted nõuda oma klientidelt koroonapassi kasutamist alternatiivina määruses sätestatud toitlustustegevuse piirangutele. Nende sätete jõustumisest ja kohaldamisest teatatakse eraldi.

Piirangud ülejäänud Soomes ehk nakatumiste arvu kiire kasvu faasi ja baastaseme piirkondades alates 22. oktoobrist:

Klientide arvule ega alkoholi müügi ja lahtioleku ajale ei ole eraldi piiranguid.

Üldised hügieeni- ja distantsi hoidmise kohustused kehtivad kõikides piirkondades.

Piirangute erandid jäävad samaks

Määruses sätestatud piirangud ei kehti asutuste sööklate ega klientide poolt kaasa ostetava toidu müügi kohta. Lahtiolekuaja piirangud ei kehti toitlustusasutustele, mis tegutsevad Soome ja välismaa vahel või välisriigis sõitvate veesõidukite või õhusõidukite pardal või tanklate juures.

Kommentaarid
(Külastatud 700 korda, 1 külastust täna)