Soome saadab koroonaga raskustes Lätile abiks hingamisaparaate

Soome saadab Lätti seoses sealse raske koroona olukorraga kuus hingamisaparaati. Materiaalne abi saadetakse Euroopa Liidu kodanikukaitse mehhanismi kaudu.

Läti võimud on palunud EL-i riikidelt materiaalset abi seoses riigis kiiresti halveneva COVID-19 olukorraga. Soome on pakkunud Lätile kuut hingamisaparaati ja Läti teatas täna, et nõustub pakkumisega.

Abimaterjal saadetakse ELi kodanikukaitse mehhanismi kaudu liidu ühise abimissiooni raames. Euroopa Hädaabi koordinatsioonikeskus koordineerib abi saatmist ning toetab lähetavaid liikmesriike logistika- ja transpordikulude korraldamisel.

Abi saatmisel teevad koostööd siseministeerium, sotsiaal- ja terviseministeerium ning varustuskindluse keskus. Siseministeerium otsustab ja koordineerib Soome tegevust EL-i kodanikukaitse mehhanismis ning rahastab materjalide hankimist. Varustuskindluse keskuses hoiustatavate meditsiiniseadmete kasutamise ja vajalike tervishoiuvarude ostmise üle koroona olukorras otsustab sotsiaal- ja terviseministeerium. Varustuskindluse keskus hoiab riiklikke turvavarusid ning tegeleb sellega seonduva planeerimise ja koostööga erinevate seotud osapooltega.

Kommentaarid
(Külastatud 160 korda, 1 külastust täna)