Soome nakkushaiguste seadusest eemaldatakse lähikontaktide määratlus

Soome valitsus on esitanud eelnõu kinnitada muudatud nakkushaiguste seaduse ajutisse paragrahvi 58d. Selles käsitletakse klientide ja osalejate jaoks hoonete kasutamise tingimusi, et vältida koroonaviiruse epideemia levikut. Lähikontakti täpne määratlus ja esinemissagedus taotluse kriteeriumina kustutatakse seadusest.

Muudatus ei muuda ametivõimude õigust ja kohustust teha otsuseid koroonaviiruse epideemia leviku tõkestamiseks, kui olukord seda nõuab. Nakkushaiguste tõrje eest vastutav asutus või piirkondlik ametiasutus võivad otsustada oma territooriumil ruumide kasutamise tingimuste üle, kui omavalitsuses või ravipiirkonnas tuvastatakse olulised nakkusekolded.

President peaks muudatuse heaks kiitma reedel, 8. oktoobril ja muudatus jõustub 11. oktoobril 2021.

Kommentaarid
(Külastatud 1,074 korda, 1 külastust täna)