Soome naine ei taha võtta koroonavaktsiini ja selgitab, miks – vaktsineerimine on ühiskonna lõhestanud

44-aastane soome naine Suvi ei taha võtta koroonavaktsiini. Lisaks tunnistab naine, et tema vaktsineerimatus on juba mõjutanud suhteid teiste inimestega.

Arvatakse, et koroonavaktsiin aitab epideemiat alla suruda. Kõik ei taha aga vaktsiini võtta, kuigi Soomes pakutakse seda tasuta, vahendab MTV.

Soomes on vaktsineerimine vabatahtlik, kus igaüks teeb otsuse oma äranägemise järgi. Soome naine Suvi räägib, et ei usalda vaktsiini. Ta kardab, et vaktsiin kahjustab tema organismi.

Naine on oma elus palju üle elanud. Viimane katsumus oli 7 aastat tagasi, kui ta sai teada, et põeb multiskleroosi. Pärast seda oli elu väga raske ja ta on juba kolm korda olnud surmasuus.

Naine halvatus kolm korda järjest. Pärast viimast korda kadus naisel kõnevõime ja tal tekkisid nägemishäired. Rohtudega on haigus kontrolli alla saadud. Vaktsiini mittevõtmisel on palju põhjuseid, aga peamine on multiskleroos. Arst on naisele kinnitanud, et väikseimgi asi võib põhjustada haigushoo.

Töövõimetuspensionile jäänud naine kardab nüüd, et koroona võib tema haiguse tagasi tuua. Ta on rääkinud teiste patsientidega ja paljudel on vaktsiin multiskleroosi tagasi toonud.

Naine tunneb, et ei taha lasta süstida naha alla midagi, mida pole veel piisavalt uuritud. Ta ei taha oma tervisega riskida.

Koroonavaktsiin mängib praegu soomlaste igapäevaelus olulist rolli. Koroonapiirangud ja -soovitused kaovad, kui 80 protsenti üle 12-aastastest on vaktsineeritud. Soomlasi kutsutakse vaktsineerima.

Suvi tunnetab nüüd, et ühiskond survestab teda vaktsineerima. Kui Soomes koroonapass kasutusele võetakse, siis kuulub ta madalamasse „kasti”.  Ta kardab, et kui ei võta vaktsiini, siis ei lasta teda söögikohtadesse ja üritustele ning ta ei saa reisida nagu need, kes on lasknud end vaktsineerida.

Kuigi Suvi ei taha võtta vaktsiini, võib ühiskondlik surve olukorda muuta. Naine tunneb, et on teise sordi kodanik, keda igale poole ei lasta, kuna pole lasknud end vaktsineerida. Kui ta võtab vaktsiini, siis mitte koroona pärast, vaid ühiskondliku surve tõttu.

Naine räägib, et pole vaktsiinivastane, vaid vaktsiinikriitiline. Kuigi ta pole ise veel lasknud end vaktsineerida, saab ta aru, miks paljud teised on seda teinud. Näiteks tema kopsupõletikku põdev ema on lasknud end vaktsineerida, et ära hoida rasket haigusvormi.

Suvi arvates aga peaks igaüks talitama nii, nagu heaks arvab. Igaühel on oma keha, mille eest hoolt kanda. Naine räägib, et vaktsineeritud peaksid samuti oma suhtumist muutma. Vaktsineeritud peavad end nüüd teistest paremateks. Nad arvavad, et neil on õigus paremale elule ja nad ei kuluta enam riigi raha.

Suvi räägib, et ei usu vaktsiinidega seotud vandenõuteooriaid. Ta on oma otsusest mitte vaktsineerida avalikult teatanud sotsiaalmeedias. Paljud mõistavad teda, aga on ka neid, kes teda ei mõista. Diskussioon on viinud selleni, et vähemalt üks tema sõpradest on temast lahti öelnud. Sellest on kahju ja naine näeb, kuidas vaktsineerimine on ühiskonna lõhestanud.

Naine põdes eelmisel kevadel koroonat ja tema jaoks oli see vaid kerge köha. Ta leiab, et kui selle üle elas, siis elab ka edaspidi. Kui ta aga peaks raskelt haigestuma, siis võibolla laseb end vaktsineerida – tulevik näitab.

Kommentaarid
(Külastatud 1,365 korda, 1 külastust täna)