Soome koroonapassis on viga: kolme doosiga inimesed on söögikohast tagasi saadetud

Soome koroonapassis on viga, mille puhul näidatakse kolme vaktsiinidoosiga vaktsineeritud inimesi kui täielikult vaktsineerimata inimesi.

Lõuna-Soome piirkondliku valitsusasutuse info kohaselt on koroonapassi kontrollivas rakenduses vead sees. Seetõttu ei pääse kolme doosiga vaktsineeritud baaridesse sisse, vahendab MTV.

Passiga on tagasi saadetud nii neid, kes on vaktsineeritud kolme doosiga kui ka neid, kes on saanud Jansseni vaktsiini, mille kuur koosneb ühest doosist. Jansseni vaktsiine on jagatud näiteks Eestis, Begias ja Hispaanias.

Kolme doosiga inimesed pole söögikohta sisse saanud, kuigi nende vaktsineeritus peaks olema piisav. Reegel on aga selline, et kui rakendus näitab punast, siis inimest ei saa sisse lasta. Midagi peab rakendusega ette võtma, et vead parandada.

Parlament kiitis passi kasutamise heaks reedel. Selle eesmärk on pakkuda alternatiivi kehtestatud piirangutele. Passi saab klientidelt nõuda söögikohtades ja ööklubides, aga ka avalikel üritustel, spordisaalides, ujulates, seiklusparkides, mängukeskustes ning muuseumides ja muudes kultuuriasutustes.

Soome koroonapass on Euroopa digitaalne koroonatõend, mille saab internetist Omakanta teenusest.

Lõuna-Soome piirkondlik valitsusasutus kontrollis ööl vastu tänast pühapäeva ligi 25 asutust ja enamuses neis nõuti passi nagu kord ette näeb. Mõned inimesed saadeti siiski tagasi, kuna nad kasutasid kellegi teise passi. Koroonapassiga koos tuleb kontrollida ka isikut tõendavat dokumenti, et nimi oleks neis sama.

Mõned inimesed tuli tagasi saata ka seetõttu, et teisest doosist polnud veel möödas 7 päeva. Söögikohtades on pass võetud kasutusele eri moel. Mõnes kohas kasutatakse seda vaid teatud päevadel ja kellaaegadel või söögikoha teatud osas. Klientidele tuleks juba välisukse juures teada anda, millal ja kuidas passi kasutatakse.

Kommentaarid
(Külastatud 1,324 korda, 1 külastust täna)