Soome arst hoiatab: koroona levib vaktsineerimata inimeste hulgas nagu tuulerõuged

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen soovitab end koroona vastu vaktsineerida kohe. Praegu, kus enamus piirangutest on kaotatud, levib koroona vaktsineerimata inimeste hulgas nagu tuulerõuged.

Koroona levib rohkem vaktsineerimata inimeste hulgas ja neil on oht raskelt haigestuda. Koroona puhul tuleb arvestada, et nn karjaimmuunsust pole võimalik saavutada, kuna nakkus levib ka vaktsineeritud inimeste hulgas. Seega võib vaktsineerimata inimene saada nakkuse ka vaktsineeritud inimese käest, vahendab Iltalehti.

Soome terviseameti andmetel on praegu valdav osa raskelt haigestunutest vaktsineerimata inimesed. Terviseameti peaarst Tuija Leino ütles, et viirus leiab vaktsineerimata inimesed kergesti üles.

Soomes praegu leviv Delta mutatsioon on väga kergesti nakkav. See levib sama kergesti kui tuulerõuged. Tuulerõuged on väga kergesti nakkav haigus ja enamus inimesi on selle 12. eluaastaks läbi põdenud. Koroona levib sama kergesti.

Vaktsineerimata inimestest satub koroonaga haiglasse üle 70-aastaste puhul enam kui iga kolmas, üle 60-aastaste puhul 15 protsenti ja üle 50-aastaste puhul 10 protsenti. See tähendab, et oht on märkimisväärne, hoiatab Asko Järvinen.

Koronatauti raivoaa rokottamattomien joukossa kuin vesirokko – Asko Järviseltä vakava arvio ensi talvesta

Rokottamaton sairastuu koronaviruksen aiheuttaman taudin vakavaan versioon rokotettua todennäköisemmin. – Rokote pitäisi hakea nyt, arvioi ylilääkäri Asko Järvinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (Hus). Koronaviruksen odotetaan lähtevän leviämään rajummin nyt, kun valtaosa rajoituksista on poistettu ja ihmiset lähtevät liikkeelle. Erityisesti virus leviää rokottamattomien joukossa. Heillä on myös suurempi riski saada koronaviruksesta vakava tauti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,555 korda, 1 külastust täna)