President Karis kohtub täna Helsingis Soome kolleegiga

Vabariigi President Alar Karis sõidab visiidile, et kohtuda Helsingis Soome presidendi Sauli Niinistöga ja Vilniuses Leedu presidendi Gitanas Nausėdaga.

Vabariigi Presidendi välisnõuniku Celia Kuningas-Saagpaki sõnul sõidab riigipea Alar Karis visiidile Eesti jaoks oluliste partnerite juurde, et kinnitada üle tiheda koostöö jätkumist. „Ametiaja alguses on tavaks oma lähimaid rahvusvahelisi partnereid külastada ja kolleegidega tutvuda. Suhtlus Soome ja Leeduga on Eesti jaoks väga oluline, nad on meie lähimad sõbrad ja liitlased. Meil on sarnased vaated paljudes teemades, ühiselt lahendame ka tänaseid suuri väljakutseid – kliimapoliitikast julgeolekuni, koroonakriisist rääkimata,“ sõnas välisnõunik ning lisas, et nendele teemadele kavatseb riigipea ka kohtumisel keskenduda.

President Karis kohtub täna Helsingis Soome riigipea Sauli Niinistöga. Kohtumise järel annavad riigipead pressikonverentsi, mida on võimalik jälgida veebiülekande vahendusel: https://presidentti.videosync.fi/live

Veel külastab president Karis Helsingis Konrad Mäe näitust „Maalikunsti müstika“ ning kohtub Eesti-Soome koostöö edendajatega. Eesti riigipeal on kavas külastada värskelt renoveeritud Eesti suursaatkonda ning anda ka intervjuud ajalehele Helsingin Sanomat ning telekanalile MTV3.

Kolmapäeval on president Karis Vilniuses, kus ta kohtub Leedu riigipea Gitanas Nausėdaga. Seejärel annavad presidendid ühise pressikonverentsi. Riigipea külastab ka Eesti saatkonda Vilniuses ning annab intervjuu Leedu rahvusringhäälingule LRT (Lietuvos Nacionalinis radias ir televizija).

Kommentaarid
(Külastatud 357 korda, 1 külastust täna)