Norra politsei: Kongsbergi tapatöö pandi toime mitte vibu, vaid terariistaga

Norra politsei lükkab ümber varem levinud versiooni Kongsbergi tapmiste kohta ja väidab nüüd, et tapatöö pandi toime mitte vibu, vaid terariistaga.

Ründaja tappis eelmise nädala kolmapäeval kokku viis inimest. Kolm isikut said vigastada, neist kaks raskelt, vahendab MTV.

Politsei on seoses juhtunuga üle kuulanud 60 inimest ja vestelnud 140 inimesega. Politsei info kohaselt oli 37-aastane Espen Andersen Bråthen algul lasknud vibuga Coopi toidupoes, aga siis visanud vibu ja nooled maha ning kasutanud terariista.

Mees laskis kaupluses vibuga ja tabas üht politseinikku, kes läks, nool seljas teisi inimesi hoiatama. Pärast seda jooksis Bråthen poest välja ja tappis viis inimest lähedalasuval tänaval.

Tapmised olid nii inimeste kodudes kui tänaval. Ohvrid valiti välja ilmselt juhuslikult. Politsei ei taha avalikustada, mis terariistaga oli tegemist, et mitte mõjutada tunnistajaid. Vibu ja nooled leiti lähedalasuvalt tänavalt. Mees oli lasknud vibuga möödakäijaid.

Ründaja motiivid pole veel teada. Politsei esialgsel hinnangul oli juhtunu seotud mehe tervisega. Mehe jutt islamiusku pöördumisest ei vasta politsei hinnangul ilmselt tõele. Mees on sellest rääkinud, aga pole selle järgi talitanud.

Bråthen jagas 2017. aastal videot, milles rääkis, et on moslem. Norra julgeolekupolitsei hindas mehe tegevust ja leidis, et ta on vaimselt haige. Meest ei saanud nädalavahetusel üle kuulata. Ta on kinnises raviasutuses. Politsei uurib mehe tegevust viimastel aastatel.

Kommentaarid
(Külastatud 377 korda, 1 külastust täna)